Am participat, astăzi, la sesiunea de deschidere a acestui eveniment care reunește profesori de istorie din România, cercetători din țara noastră dedicați educației istorice și tradițiilor românești. Ce loc putea fi mai potrivit pentru acest eveniment decât Teatrul „Maior Gh.Pastia”, moștenirea lăsată focșănenilor de către filantropul ce și-a donat întreaga avere pentru dezvoltarea culturii în orașul nostru.
Un neam care nu își cunoaște istoria nu își poate clădi viitorul deoarece înțelegerea trecutului ne ajută, ca popor, să învățăm din succese, din eșecuri și să construim un viitor mai bun pentru copiii noștri.
Un exemplu de dedicare este Excelența Sa, Vasile Soare, ambasadorul României în Azerbaidjan, care a reușit săptămâna trecută să obţină avizul autorităților pentru a construi al 37-lea monument dedicat soldaților români care murit în spațiul ex-sovietic. Un efort deosebit al ambasadorului Vasile Soare care și-a dedicat eforturile pentru ca numele soldaților și prizonierilor de război români care au murit în spațiul estic să nu rămână necunoscute.
Tot astăzi, oaspeții noștri au participat la un tur ghidat al Municipiului Focșani, organizat cu sprijinul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Focșani dar și la o vizită în cimitirul Sf. Mina, unde este singurul mormânt din România al unui laureat de premiu Nobel, chimistul german Eduard Buchner.
O felicit pe doamna director a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu”, Ioana Constantinescu dar și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea pentru organizarea în cele mai bune condiţii a acestui eveniment special.
Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani