Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacurile din Sri Lanka

Temuta grupare teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile cu bombă coordonate din Sri Lanka care au dus la moartea a 321 de persoane și au rănit alte 500. Anunțul a fost făcut de agenția oficială a grupării, AMAQ, fără să fie oferite dovezi în acest sens, scrie Haaretz. Ruwan Wijewardene, ministrul Aparării din Sri Lanka, a informat anterior că atacurile au venit ca răspuns la atentatul terorist de luna trecută de la cele două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, scrie ziare.com. Informațiile au fost oferite de Wijewardene într-o sesiune extraordinară a parlamentului, marți după-amiază.

Un memoriu al serviciilor secrete a circulat între unii miniștri în săptămânile dinainte de atac în care era precizat că un membru al grupării teroriste a început să posteze “conținut extremist” pe conturile sale de pe rețelele sociale imediat după atacul unui extremist de dreapta asupra a două moschei din Noua Zeelandă, care a dus la moartea a 50 de oameni.

Duminică, în ziua Paștelui catolic, în doar câteva ore, atentate cu bombă – coordonate – au semănat panică și moartea în hoteluri și biserici care oficiau slujbe, în mai multe locuri în Sri Lanka. Peste 320 de persoane au murit în urma atentatelor, iar bilanțul continua să crească de la o zi la alta. Zeci de persoane au fost arestate până acum în legătură cu aceste atacuri.

Știri despre: ,