Lansare la Madrid a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

La Reprezentanța Comisiei Europene din Madrid, a avut loc la 17 ianuarie, evenimentul de deschidere a Președinției locale a României la Consiliul UE, în cadrul căruia ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a prezentat prioritățile Președinției și principalele elemente din programul şi agenda acesteia, subliniind că România asumă Președinția Consiliului UE cu o abordare realistă şi ambiţioasă, promovând o agendă centrată pe cetăţeni şi orientată spre viitor.

Au luat cuvântul secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării, Luis Marco Aguiriano Nalda, deputatul Soraya Rodríguez Ramos, preşedintă a Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul spaniol, Christian Ebner, ambasadorul Austriei la Madrid, și Francisco Fonseca, directorul Reprezentanței Comisiei Europene la Madrid. Au participat toți ambasadorii statelor membre UE și ai statelor candidate la UE, ambasadori NATO, cât și diplomaţi spanioli şi europeni.

De asemenea, momentul preluării Preşedinţiei locale a fost marcat și prin ridicarea steagului României alături de cel european în faţa sediului de la Madrid al instituţiilor europene. ,,La Madrid, am preluat ștafeta președinției Consiliului UE de la colegul austriac Christian Ebner. Am  făcut-o printr-o conferință în care am prezentat prioritățile președinției noastre, avându-i alături pe cei mai înalți reprezentanți ai statului spaniol în afaceri europene: secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării, Luis Marco Aguiriano Nalda, deputatul Soraya Rodríguez Ramos, preşedintă a Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul spaniol, Francisco Fonseca, directorul Reprezentanței Comisiei Europene la Madrid, María Andrés Marín, directorul Reprezentanței Parlamentului European, toți ambasadorii statelor membre UE și ai statelor candidate la UE, ambasadori NATO, cât și diplomaţi spanioli şi europeni.

M-am bucurat mult să aud aprecierea tuturor oficialilor spanioli pentru diplomația română și încrederea în Președinția României la Consiliul UE. Cel mai emoționant moment a fost acela în care am ridicat steagul României pe cel mai înalt catarg al sediului Reprezentanței Comisiei Europene de la Madrid unde va flutura timp de șase luni,, a menționat Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei.

Lansarea la Madrid a Președinției României la Consiliul UE

Lansarea la Madrid a Președinției României la Consiliul UE La 17 ianuarie 2019, a avut loc, la Reprezentanța Comisiei Europene din Madrid, evenimentul de deschidere a Președinției locale a României la Consiliul UE, în cadrul căruia ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a prezentat prioritățile Președinției și principalele elemente din programul şi agenda acesteia, subliniind că România asumă Președinția Consiliului UE cu o abordare realistă şi ambiţioasă, promovând o agendă centrată pe cetăţeni şi orientată spre viitor. Au luat cuvântul secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării, Luis Marco Aguiriano Nalda, deputatul Soraya Rodríguez Ramos, preşedintă a Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul spaniol, Christian Ebner, ambasadorul Austriei la Madrid, și Francisco Fonseca, directorul Reprezentanței Comisiei Europene la Madrid. Au participat toți ambasadorii statelor membre UE și ai statelor candidate la UE, ambasadori NATO, cât și diplomaţi spanioli şi europeni. De asemenea, momentul preluării Preşedinţiei locale a fost marcat și prin ridicarea steagului României alături de cel european în faţa sediului de la Madrid al instituţiilor europene.#RO2019EU

Publicată de Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España pe Joi, 17 ianuarie 2019

 

Știri despre: ,