Trei mari lanţuri de magazine din ţară – Kaufland, Auchan şi Carrefour – au retras de la rafturi, mai multe tipuri de file de somon contaminat cu Listeria

Sursa foto:foodsafetynews.com
Sursa foto:foodsafetynews.com

Alerta alimentară privind somonul afumat continuă în România. Autoritatea Sanitar Veterinară a anunţat că a retras mai multe tipuri de file de somon contaminat cu Listeria, vândute de trei mari lanţuri comerciale. Cei care au cumpărat deja produsele sunt sfătuiţi să nu le mănânce şi să le aducă înapoi la magazin. A fost oprită linia de producţie şi au fost reţinute până acum peste 130 de kilograme de produse, scrie infoiasionline.ro. Cei care au mâncat deja somon contaminat şi au dureri de cap sau febra sunt sfătuiţi să meargă la medic. Inspectorii sanitar-veterinari au făcut controale ca urmare a incidentelor repetate privind somonul afumat file şi au descoperit produse contaminate cu Listeria la doi mari producători.

Trei mari lanţuri de magazine din ţară – Kaufland, Auchan şi Carrefour – au retras de la rafturi produsele care provin din loturile cu probleme. Inspectorii au aplicat, de asemenea, şi amenzi în valoare totală de 43.000 de lei. Potrivit ANSVA, în magazinele menţionate nu se mai găsesc la raft produse contaminte. Clienţii care au cumpărat deja astfel de pachete sunt sfătuiţi să nu le mai consume şi să le returneze, mai scriu infoiasionline.ro.

Știri despre: , ,