APARAT R.M.N. DE ULTIMĂ GENERAȚIE LA SPITALUL ORĂȘENESC PANCIU

 

Primăria Orașului Panciu a primit aparatul RMN 1,5 T, de ultimă generație, în valoare de 4.091.220 lei, cu TVA, achiziționat cu fonduri europene, datorită implementării proiectului „Înființare Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Panciu”.
?Proiectul are o valoare totală de de 9.969.600,51 lei, cu TVA și beneficiază de finanațare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
?În prezent, sunt în curs de finalizare lucrările la clădirea în care va funcționa centrul de diagnostic. Aceasta are o suprafață construită de 290,11 mp și o suprafață desfășurată de 527,17 mp.
În acest spațiu vor funcționa:
✅ un cabinet RMN;
✅ un cabinet de investigații ecografice – Cardiologie și un cabinet de investigații ecografice – Reumatologie.
ℹ️ Pe lângă aparatul RMN recent achiziționat, Centrul de diagnostic beneficiază și de alte echipamente de ultimă generație, precum:
✅ ecocardiograf;
✅ holter EKG;
✅ videocapilaroscop;
✅ goniometru.
ℹ️ Proiectul cu finanțare europeană „Înființare Centru de Diagnostic în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Panciu” are ca scop transformarea Spitalului din Panciu într-o unitate medicală modernă, care să le ofere atât păncenilor, cât și locuitorilor din județul Vrancea, servicii medicale de calitate, dar și posibilitatea de a primi un diagnostic exact fără a fi redirecționați către alte spitale din județ sau din țară.
Nicolai Mărăscu, primarul orașului Panciu