Primăria Focșani a demarat lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare din zona centrală și cartierul Bahne, finanțate cu fonduri europene. Primele lucrări se fac la rețeaua de transport a energiei termice de la ieșirea din centrală termică a ENET către bulevard, dar și la rețelele aferente punctului termic 6A, în spatele Federalcoop. Prin acest proiect vor fi reabilitate 5,6 km conducte de rețea tehnică primară, 43,9 km conducte de rețea termică secundată, 9 puncte termice. Lucrările fac parte din etapa a doua a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”. Valoarea totală a proiectului este de peste 70 milioane lei, din care 57,8 reprezintă cofinanțarea UE și cofinanțarea de la bugetul de stat.
Traseul pe care se vor reabilita rețelele de transport: ENET – Sens giratoriu Comcereal – str 1 Decembrie – Str Bucegi – str Cuza Vodă (până la clădirea fostului Tribunal) – str Cezar Boliac până la Punctul Termic nr 21 (la Inspectoratul Județean de Poliție)
A fost aprobată etapa a treia a proiectului de modernizare a sistemului de termoficare
În ședința ordinară de miercuri a Consiliului Local, a fost aprobată etapa a treia a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”. Consilierii PSD au aprobat proiectele de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate, a cofinanțării din bugetul local și punerea la dispoziție a terenurilor pe care se vor face lucrările. Valoarea totală a investiției a fost estimată la 13,2 milioane euro. Banii ar urma să fie asigurați prin Fondul european de dezvoltare regională -85%, bugetul de stat – 13% și bugetul local – 2%. Astfel, municipiul Focșani ar urma să asigure un milion de lei, la care se adaugă TVA-ul aferent investiției. În moneda națională, valoarea proiectului este de 63,2 milioane lei, contribuția municipalității fiind de 2%, respectiv un milion de lei, la care se adaugă 9,9 milioane lei, reprezentând TVA aferentă cheltuielilor eligibile.
Proiectul prevede reabilitarea a 3,6 kilometri rețele termice primare, adică 7,2 kilometri de conducte. Vor mai fi reabilitate 6 puncte termice (PT 19,29, 45, 47, 48 și 57). În ceea ce privește rețeaua secundară vor fi reabilitate 7,1 kilometri rețele termice, aferente celor 6 puncte termice. Nu în ultimul rând va fi realizată racordarea la sistemul centralizat a blocurilor din cartierele ANL. Acest lucru va fi realizat prin extinderea rețelei termice primare cu un traseu de 3,03 kilometri și 37 module termice.