Compartimementul de Gastroenterologie al Spitalului Panciu va fi inaugurat

Noul Compartiment de Gastroenterologie al Spitalului Orășenesc Panciu va fi inaugurat joi, 6 decembrie, la ora 10.30, de către primarul Iulian Nica. Acest compartiment va avea un număr de 5 paturi și va funcționa distinct la nivelul etajului 1 al pavilionului Chirurgie. Noul compartiment de specialitate al Spitalului Orășenesc Panciu a primit avizul conducerii Ministerului Sănătății în luna mai a acestui an. Ulterior, a fost obținut avizul Direcției de Sănătate Publică Vrancea și a fost încheiat actul adițional la contractul cu Casa Județeană de Sănătate Vrancea.

Primarul orașului Panciu, Iulian Nica a declarat că, până la înființarea compartimentului de Gastroenterologie, la Spitalul Orășenesc Panciu a funcționat cabinetul de gastroenterologie, înființat în cadrul proiectului cu finanțare europeană Modernizarea și dotarea cu echipamente de spacialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea, investiție implementată de către Primăria Orașului Panciu. Cu acest prilej, a fost achiziționat și aparatul marca Stortz (proveniență Germania), care permite atât diagnosticarea bolilor, cât și prelevarea de probe pentru biopsii sau teste rapide pentru detectarea infecției cu Heliobacter pylori.

Înființarea Compartimentului de Gastroenterologie a fost justificată de numărul foarte mare de pacienți care au beneficiat de consultații la nivelul cabinetului de specialitate, existent în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului. Cei mai mulți dintre pacienții care au venit la consultații au fost, în general, persoane în vârstă, care au prezentat patologie în sfera gastroenterologiei. În unele cazuri, pe lângă investigații, se impunea și internarea, care nu era posibilă decât la Spitalul Județean. Prin inființarea Compartimentului de Gastroenterologie de la Spitalul Panciu, pacienții pot fi internați și tratați în această unitate medicală“, a explicat primarul Iulian Nica.

Compartimentul de Gastroenterologie de la Spitalul Panciu va ocupa o suprafață utilă de 126,22 mp, pe care au fost amenajate 3 saloane pentru pacienți; un cabinet medical; un cabinet endoscopie;  un cabinet pentru cadre medii; un oficiu alimentar; un grup sanitar pentru personal; un grup sanitar pentru bolnavi; hol central; spațiu ustensile de curățenie, de depozitare lenjerie murdară, pentru material de curățenie precum și un spațiu depozit lenjerie curată.

Compartimentul de Gastroenterologie este dotat cu echipamente medicale moderne, precum: sistem videoendoscopie cu gastroscop și colonoscop SILVER SCOPE Model 13952 Firma KARL STORZ-ENDOSKOPE; accesorii endoscopice; sondă abdominală și de părți moi ecograf; concentrator de oxigen 525 KS De Vilbiss; ecograf Doppler model Q5 CHISON; EKG cu soft diagnostic; monitor pentru semne vitale; tensiometru, mobilier medical. Serviciul medical de specialitate va fi asigurat de către un medic primar, cu competență în endoscopie digestivă, diagnostic și terapeutică și competență în ecografie generală“, a adăugat primarul Iulian Nica.