Cristi Misăilă | Pe 25 decembrie 1949, se năștea unul dintre cei mai respectați focșăneni în domeniul tenisului profesionist

GEORGEL BUCUROIU

Pe 25 decembrie 1949, se năștea unul dintre cei mai respectați focșăneni în domeniul tenisului profesionist, care astăzi ar fi împlinit vârsta de 74 de ani.
Domnul Georgel Bucuroiu este cel care a reușit să organizeze, pentru prima dată la Focșani, un turneu de tenis profesionist, cu jucători din toate colțurile lumii.
Ca arbitru de tenis a condus de la linie majoritatea partidelor de Cupa Davis de pe teren propriu ale Naționalei României.
A fost Directorul turneului Vrancea Trophy la primele cinci ediții. Probabil că ar fi reușit să organizeze multe altele dacă nu ar fi existat clipa blestemata a accidentului rutier.
Fiul său, Răzvan Bucuroiu, tot tenismen și el, a preluat șatafeta și a dus tradiția mai departe, turneul Vrancea Trophy ajungând deja la ediția a XVI-a, sub coordonarea acestuia.
Regretatul antrenor este cel care l-a dat tenisului de înaltă valoare pe Adrian Voinea, care a reușit să ajungă până în optimile de finala de la Roland Garros.
Tocmai de aceea, Georgel Bucuroiu a primit post-mortem distincția de “Cetățean de Onoare” al Municipiului Focșani, alături de sportivul care a reușit rezultate remarcabile, atât în țară cât și în străinătate, Adrian Voinea, în data de 18 decembrie 2019.

Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani