Emoții și bucurie pentru absolvenții clasei a VIII-a, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu

Absolvenții clasei a VIII-a ai Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu, au organizat miercuri, 5 iunie, cursul festiv de absolvire. Alături de ei, au fost profesorii, părinții, precum și primarul Iulian Nica. Acesta i-a felicitat pentru rezultatele obținute pe parcursul anilor de gimnaziu, exprimându-și convingerea că, și în continuare, ei vor reprezenta cu cinste învățământul păncean. „Vă felicit și vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați realizat până acum, pentru rezultatele obținute, dar mai ales pentru faptul că ne-ați împlinit așteptările! Sunt sigur că, orinde veți merge, veți reprezenta cu cinste Liceul Teoretic «Ioan Slavici», învățământul păncean, orașul în care v-ați născut și ați crescut! Fiecare am picurat în sufletul vostru fărâme de suflet și de dragoste care vă vor ajuta să parcurgeți drumul pe care veți păși. Voi repeta ceea ce obișnuiesc să spun fiecărei generații de absolvenți: continuați să învățați, să vă păstrați setea de cunoaștere, să descoperiți lucruri noi, care să vă ajute în formarea voastră ca viitori stâlpi ai societății, ai comunității! Să nu uitați niciodată de unde ați plecat și cine v-a îndrumat! Să fiți mândri de voi, de ceea ce ați acumulat, să vă urmați visele și, cu siguranță, ele vor deveni realitate!“, le-a transmis absolvenților primarul Iulian Nica.

Șeful promoției 2015-2019 a fost desemnat elevul Andrei Pănescu. El a absolvit cei patru ani de gimnaziu cu media generală 9.98. Andrei Pănescu a înmânat Cheia Succesului reprezentantului clasei a VII-a, Robert Cășuneanu. „Mesajul meu este să încerci să obții rezultate cât mai bune la învățătură și să ai satisfacții în întreaga ta activitate!“, i-a transmis Andrei Pănescu. Diriginta Nicoleta Racoviță a strigat pentru ultima oară catalogul, oferindu-le elevilor diplome onorifice și flori. „Am parcurs, împreună, o etapă foarte importantă a formări voastre: anii de gimnaziu. Au fost ani frumoși, caracterizați de prietenie, entuziasm, curiozitate, implicare, responsabilitate, perseverență, multă energie, dar și de năstrușniciile specifice vârstei. Au fost ani în care ați avut alături profesori dedicați, iubitori și generoși în a da învățăceilor cunoaștere, sprijin și sfat, dar și un diriginte care a avut grijă să vă transmită un îndreptar moral care să vă poată jalona întreaga viață. Mi-ar plăcea să păstrați în inimile voastre respectul pentru oameni și pentru adevăratele valori: bine, adevăr, frumos, iubire și credință. La adăpostul acestor cuvinte, veți fi feriți de pericolul relațiilor și al vorbelor deșarte. Sper să vă modelați un caracter puternic, să fiți oameni onești, curajoși și demni, să vă învingeți temerile și să vă depășiți limitele! De asemenea, vă îndemn să vă bucurați cât mai mult de offline, de viața care palpită lângă noi, pentru a nu deveni prizonierii lumii virtuale! Sfârșitul clasei a VIII-a nu marchează, din fericire, o ruptură, o despărțire, pentru că, cei mai mulți dintre voi, veți face liceul aici, la Slavici și, de aceea, formula «ne luăm rămas bun» nu poate fi rostită astăzi. Nu-mi rămâne decât să vă urez succes pentru celelalte etape ale formării voastre, ale devenirii voastre, reușite la toate examene și să aveți bucurii multe și mari!“, le-a spus absolvenților profesoara Nicoleta Racoviță.

Directorul Andrei Igor Manovici a oferit Trofeul Ioan Slavici absolvenților: Anastasia Țopa, Andrei Pănescu și Dragoș Ciobotaru, care s-au remarcat prin rezultate de excepție în cei patru ani de gimnaziu. „În Promoția de gimnaziu 2015-2019 acești tineri frumoși sunt cei mai buni! Sunteți a cincea generație care face cu putință marcarea acestui moment din istoria de până acum a liceului! Vă adresez felicitările mele și le mulțumesc, în primul rând, părinților, pentru că acum patru ani, au ales Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu pentru ca dumneavoastră să urmați aici cursurile gimnaziului! Faptul că, astăzi, sunteți absolvenți, este un succes pentru voi și o bucurie foarte mare pentru noi, dar și pentru părinții dumneavoastră! Sper, de asemena, că în cei patru ani de gimnaziu, noi, cadrele didactice și conducerea liceului, am reușit să răspundem așteptărilor pe care le-ați avut, ca elevi, dar și dumneavoastră, ca părinți! În același timp, vreau să le mulțumesc și colegilor mei care, în acești patru ani, v-au păstorit și, nu în ultimul rând, îi mulțumesc doamnei profesoare Nicoleta Racoviță, diriginta dumneavoastră, care v-a fost ca o a doua mamă!“, a afirmat directorul Andrei Igor Manovici.

În cadrul festivității, au fost evidențiați și elevii cu rezultare deosebite la disciplinele: limba română, limba engleză, limba franceză, matematică, istorie, geografie, fizică, biologie și informatică. Un moment special a fost dedicat și părinților, pentru care absolvenții au pregătit un clip video prin intermediul căruia le-au mulțumit pentru ajutor și sprijin. În programul cursului festiv au fost incluse și momente artistice susținute de elevii: Anastasia Țopa, Elena Soroiu și Denis Lupu, Andrei Pănescu și Giulia Manolache (pian), Răzvan Gherghinoiu (chitară). Aceste momente au fost realizate sub îndrumarea profesorilor Andrei Igor Manovici, Marian Luca și Mirela Nica Milea.

Știri despre: ,