GALERIE FOTO: Elevi și părinți din Turcia, în schimb de experiență la Panciu

Orașul Panciu a primit joi, vizita unui grup de elevi și părinți din Samsun, Turcia. Aceștia au fost primiți, la Palatul Administrativ, de primarul Iulian Nica. Edilul-șef a făcut o succintă prezentare a localității, trecând în revistă principalele evenimente din istoria orașului și transformările prin care a trecut acesta până în prezent. Ulterior, șeful administrației păncene a însoțit oaspeții la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, unde le-a vorbit despre atracțiile turistice ale orașului și ale zonei, oferindu-le, cu același prilej, și broșuri cu informații referitoare la obiectivele turistice cu valoare identitară ale orașului Panciu: Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciurile monumente de patrimoniu – Hrubele lui Ștefan cel Mare, Beciurile Marin Ștefan și Vlădoianu – și meșteșugul vinului.

Următorul popas al elevilor din Samsun a fost la Liceul Teoretic Ioan Slavici, modernizat de Primăria Orașului Panciu în cadrul proiectului cu finanțare europeană EDU PANCIU – Proiect pentru extinderea, dotarea şi reabilitarea Liceului „Ioan Slavici” din orașul Panciu, județul Vrancea. Vizita a continuat cu un pelerinaj la Mănăstirea Brazi, unde se află la racla cu moaștele Sf. Teodosie, ocrotitorul spiritual al păncenilor. S-a mai vizitat și Fabrica de sucuri naturale Ana are de la Țifești. Prezența la Panciu a oaspeților turci a făcut parte din programul activităților prevăzute de proiectul educațional internațional BRIDGES ACROSS CULTURES (Poduri peste culturi), cu tema Schimb de experiență Student-Părinte, derulat între Colegiul Național Unirea din Focșani și Școala Baruthane Ortaokulu din Samsun, Turcia.

Prima etapă a proiectului s-a derulat în Turcia, când profesori de la Colegiul Național Unirea au vizitat școala parteneră din Samsun, unde au fost implicați procesul instructiv-educativ și extracurricular al școlii și au aflat particularitățile sistemului de învățământ turcesc. „Mă bucur că și orașul Panciu a fost gazda participanților la acest schimb de experientă! Sper că tot ceea ce au văzut la noi le-a plăcut, că au avut ocazia să înțeleagă mai bine sistemul românesc de învățământ și cultura noastră! De asemenea, sperăm să ne revedem și cu alte ocazii, să petrem mai mult timp împreună și să ne cunoaștem mai bine!“, a declarat, la încheierea vizitei, primarul Iulian Nica.