GALERIE FOTO: Primăria orașului Panciu a început curățenia de primăvară

Primăria orașului Panciu a inițiat un amplu program de curățenie și înfrumusețare edilitară. Cu acest prilej, sunt efectuate lucrări de întreținere și amenajare în parcuri, spații verzi și locuri de joacă pentru copii, toaletări de arbori, precum și lucrări de refacere a marcajelor stradale. „Ca în fiecare primăvară, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Primăria Orașului Panciu a inițiat un amplu program de curățenie și înfrumusețare edilitară. Acest program a debutat încă din luna martie, cu parcurile, spațiile verzi și locurile de joacă pentru copii, unde au fost executate lucrări de curățenie, întreținere și amenajare. De asemenea, vom efectua și toaletări de arbori, atât în zona centrală, cât și în cartiere. Vom acorda o atenție deosebită refacerii marcajelor stradale, precum și bordurilor, care vor fi revopsite. Pentru lucrările de curățenie stradală sunt folosite la capacitate maximă și cele două echipamente moderne, achiziționate la sfârșitul anului 2018“, a declarat primarul Iulian Nica.

Tot în această perioadă, administrația locală pănceană a inițiat și lucrări de completare a numărului de arbori existenți la nivelul orașului, prin plantarea de pomi fructiferi – meri și pruni. Primii puieți au fost plantați pe strada Grivița din cartierul Satu-Nou. În zilele următoare, plantările vor fi extinse și în cartierele Crucea de Jos și Crucea de Sus. Aceasta este cea de-a doua campanie de plantare de puieți desfășurată la Panciu, după cea din data de 28 martie 2019, de la Mănăstirea Brazi, unde au fost plantați 3000 de puieți de salcâm. Acțiunea, inițiată de Primăria Orașului Panciu și Ocolul Silvic Panciu – Valea Caregnei, s-a derulat în cadrul programului dedicat evenimentului mondial Ora Pământului 2019, reunind elevi și cadre didactice de la cele două licee – Liceul Teoretic Ioan Slavici și Liceul Tehnologic Al. I. Cuza, angajați ai Primăriei Orașului Panciu și ai instituțiilor din subordine – Casa de Cultură Mihai Eminescu Panciu, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Sf. Ioan Panciu, SC DUSPI SERV PANCIU SRL, reprezentanți ai DGASPC – Module Familiale Panciu, precum și efective importante de jandami și pompieri, de la unitățile din Panciu și Focșani.

Pe această cale, fac un apel către toți cetățenii orașului Panciu, către instituțiile publice, agenții și operatorii economici, să ne urmeze exemplul și să ne sprijine în această campanie, să se ocupe de curățenia din fața gospodăriilor, să depoziteze gunoiul doar în pubele sau în spațiile special amenajate, să nu degradeze mobilierul stradal, coșurile de gunoi, zonele verzi și, nu în ultimul rând, să ne semnaleze zonele cu probleme. Este necesar să demonstrăm cu toții aceeași implicare, responsabilitate și spirit civic. Să întâmpinăm sărbătorile pascale într-un oraș curat, care să ne onoreze statutul de gospodari!“, este mesajul adresat păncenilor de primarul Iulian Nica.