Mărțișorul vine cu controale în cartierele Mândrești și Focșani – Sud

Primăria Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, reamintește locuitorilor din cartierele Mândrești și Focșani – Sud, că în perioada 01 martie – 26 aprilie 2019, va verifica toate podurile și mansardele blocurilor de locuințe din cele două cartiere, privind măsurile de prevenire și stingere a incendiilor ce trebuiesc respectate la acestea. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani anunță care sunt măsurile P.S.I. care trebuie respectate la blocurile de locuințe, mansarde și podurile acestora:

Se interzice depozitarea materialelor combustibile și a lichidelor inflamabile în casa scărilor și pe căile de evacuare.

În mansarde și poduri este interzisă depozitarea materialelor combustibile (mobilier, deșeuri lemnoase și textile, maculatură etc.), precum și a recipienților cu gaze petroliere lichefiate sau lichide inflamabile.

Se interzice folosirea instalațiilor electrice improvizate, precum și desfășurarea unor activități lucrative.

Este interzisă utilizarea focului deschis, precum și folosirea pentru iluminat a făcliilor, chibriturilor și lunânărilor.

Este interzis fumatul.

Se vor lua măsuri de securizare a accesului în poduri și mansarde prin montarea unor sisteme de încuietori.

Proprietarii de poduri și mansarde vor pune la dispoziția personalului de control autorizațiile de construcție a podurilor și mansardelor, precum și actul de atestare a ignifugării acestora.

Știri despre: ,