Orașul Panciu participă și în 2019, la evenimentul mondial Ora Pământului

Orașul Panciu participă, și în 2019, la Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din lume. Comunitatea locală se alătură, al unsprezecelea an, consecutiv, la evenimentul mondial care va avea loc sâmbătă, 30 martie 2019. „Și anul acesta, orașul Panciu onorează titlul de Oraș Oficial Ora Pământului, sărbătorind evenimentul din 30 martie printr-o serie de acțiuni ce au ca scop conștientizarea problemei schimbărilor climatice. Aceste acțiuni au debutat pe data de 20 martie, odată cu înscrierea orașului Panciu pe site-ul oficial al evenimentului www.ora-pamantului.ro și au continuat pe parcursul săptămânii 25-29 martie, după un program pe care Primăria Orașului Panciu l-a stabilit împreună cu instituțiile partenere: Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza Panciu, Poliția Orașului Panciu, Plutonul 2 Jandarmi Panciu, Stația de Pompieri Panciu, Ocolul Silvic Panciu – Valea Caregnei, Clubul ECO MED Panciu, Asociația Lumea lui Pinocchio Panciu, Protoieria Panciu și Mănăstirea Brazi Panciu“, precizează primarul Iulian Nica.

Pentru a sărbători Ora Pământului, sâmbătă seară, între orele 20.30 și 21.30, iluminatul public va fi oprit. În acest interval orar, păncenii sunt invitați să participe la 3 evenimente. Două dintre acestea vor avea loc pe esplanada din Parcul Central. Aici, elevii celor două licee din oraș vor realiza ilustrația de lumânări PANCIU 60+. În același timp, Corul de Cameră Cantabile, al Liceului Teoretic Ioan Slavici Panciu, coordonat de profesorul Andrei-Igor Manovici, va susține un recital muzical, sub genericul Cantus Mundi – Ora Pământului – Ediția a II-a. Evenimentul face parte din Programul Național Cantus Mundi, coordonat Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Al treilea eveniment, intitulat Dăruiește naturii din energia ta!, care se va desfășura tot între orele 20.30-21.30, va consta într-o plimbare pe traseul Monumentul Eroilor – Str. Nicolae Titulescu – Bulevardul Independenței – Str. Mihail Kogălniceanu – Str. Ciprian Porumbescu – Monumentul Eroilor. În programul dedicat Orei Pământului 2019  au mai fost incluse: acțiuni de  prezentare a mișcării Earth Hour ca protest împotriva poluării ce destabilizează natura și starea planetei; activități de informare a populației, prin distribuirea de pliante și afișe; acțiuni de ecologizare și curățenie în parcuri, zone verzi și locuri de joacă pentru copii; o campanie de plantare de puieți de salcâmi la Mănăstirea Brazi, precum și campania de promovare și colectare a produselor electrotehnice și electronice – Patrula RoRec.

Ca în fiecare an, evenimentul Ora Pământului beneficiază de promovare pe rețeaua de socializare Facebook, atât pe pagina Primăriei Orașului Panciu, cât și pe paginile instituțiilor partenere.   „Vă aștept sâmbătă, 30 martie 2019, pe esplanada din Parcul Central, pentru a sărbători împreună Ora Pământului!  De asemenea, vă lansez și invitația ca, între orele 20.30 și 21.30 să stingeți luminile de acasă, cele din spațiile în care vă desfășurați activitatea, precum și iluminatul ambiental/arhitectural de la instituții, alăturându-vă participanților la plimbarea Dăruiește naturii din energia ta!  Să demonstrăm din nou, tuturor, că suntem o comunitate responsabilă, implicată activ în rezolvarea problemelor mediului înconjurător!“, este mesajul transmis păncenilor de primarul Iulian Nica.