Proiect tematic „Magia Crăciunului” – izvor de bucurie pentru cei mici

Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun. Sub egida „Magia Crăciunului”, Consiliul Județean Vrancea organizează an de an, o serie de evenimente în care actorii principali sunt copiii. În cadrul acestei acțiuni de suflet, în fiecare an, se strâng daruri pentru toți copiii și adulții ocrotiți în structurile Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Astfel, sărbătorile de iarnă vin și pentru aceștia cu brăduți împodobiți, clinchet de clopoței, colinde, bucate tradiționale după pofta inimii, dar și cu daruri. O altă acțiune importantî, desfășurată în acest sens de instituția amintită, constă și în derularea Concursului de înot.

Activitatea va avea loc duminică, pe 16 decembrie, începând cu ora 10:00, la Bazinul de înot didactic din Focșani. La această competiție pot participa sportivi-amatori, atât fete cât şi băieți, cu vârste cuprinse între 5 ani și 19 ani, care urmează cursurile unei unități de învătământ din județul Vrancea . Intrarea concurenților, în incinta bazinului de înot, va fi posibilă începând cu ora 8:00, iar încălzirea acestora se face începând cu ora 9:00.

Accesul publicului în tribune va fi gratuit în limita locurilor disponibile. Comisia de organizare va premia câştigătorii locurilor I, II, III la fiecare probă, iar în caz de egalitate, se vor acorda mai multe premii la aceeași categorie. Premiile constau in diplome și medalii corespunzatoare locului obtinut (I, II, III). Toți participanții la concursul de înot vor primi din partea organizatorilor diplome de participare. Totodată, vor fi oferite 300 pachete de dulciuri pentru toți copii care vor participa la concurs, dar și pentru copiii din tribune.

În cadrul acelorași acțiuni, Consiliul Județean va premia excelența. Mai exact, olimpicii vor fi recompensați pentru rezultatele obținute de-a lungul anului. Nu vor fi uitați nici profesorii care i-au îndrumat pe copii în parcursul lor, al excelenței.

Știri despre: ,