Proiectul „Mind the solidarity “ prezentat la Panciu

Asociația Lumea lui Pinocchio din Panciu a fost în zilele de 17 și 18 iunie 2019, gazda întâlnirii de lucru prilejuite de prezentarea proiectului Mind the solidarity, co-finanțat de European Solidarity Corps. Reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale IBO Italia, COCAT Spania, Agapedia Kinderzentrum Esslingen Germania și FIYE Polonia, au vizitat Centrul Educațional de Zi Pinocchio din Panciu, dar și structurile unde se vor desfășura activitățile prevăzute în proiectul al cărui lider este Asociația Lumea lui Pinocchio. „Acest proiect prevede trimiterea unui număr de 8 tineri voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, proveniți din rândul celor patru organizații, care își vor desfășura activitatea pe o perioadă de 8 sau 10 luni, în cadrul Asociației Lumea lui Pinocchio, în strânsă legătură cu mai multe instituții din Panciu, respectiv: Liceul Teoretic «Ioan Slavici», grădinițele, Modulele Familiale din cadrul DGASPC, Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sf. Ioan». Primii voluntari vor veni la Panciu în luna septembrie 2019. Vizita din aceste zile a partenerilor a avut ca scop pregătirea activităților și cunoașterea locului unde vor sta voluntarii“, a precizat Federica Gruppioni, inițiatoarea proiectului.

Activitățile se vor desfășura în concordanță cu specificul instituțiilor incluse în proiect. Astfel, la grădinițe, voluntarii vor încuraja frecvența la cursuri a copiilor proveniți din comunitatea de romi, utilizând metode de educație non-formală. Cu acest prilej, la Centrul Educațional de Zi Pinocchio, vor fi organizate activități de reciclare, cinema, sport, dar și alte jocuri și evenimente. La Modulele Familiale din cadrul DGASPC, voluntarii vor organiza activități ludice și recreative pentru timpul liber, în timp ce la Liceul Teoretic Ioan Slavici se vor desfășura schimburi lingvistice cu elevii. Beneficiarilor Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Sf. Ioan le vor fi oferite activități recreative, precum: teatru, schimburi lingvistice, petreceri aniversare și sărbători religioase. Nu în ultimul rând, în luna iunie 2020, se dorește organizarea, la Focșani, a unui un workshop public, de promovare a voluntariatului, la care vor participa și patru reprezentanți ai organizațiilor europene de suport.

Proiectul Mind the solidarity, se bucură de susținere și sprijin și din partea Primăriei Orașului Panciu. „Salut noul proiect al Asociației «Lumea lui Pinocchio»! Ca întotdeauna, Primăria Orașului Panciu va susține această inițiativă care urmărește rezolvarea unor probleme sociale. Sunt sigur că vom colabora la fel de bine ca și până acum și că proiectul va atinge toate obiectivele propuse! Urez nult succes, tuturor!“, este mesajul transmis de primarul Iulian Nica.