Locuitorii din comuna Vidra și nu numai, sunt invitați să participe joi, 15 august, la serbarea câmpenească „Bucuria revederii”

Primăria și Consiliul Local Vidra îi învită pe localnici și nu numai, de Adormirea Maicii Domnului, la serbarea câmpenească „Bucuria revederii”. Evenimentul, care va începe la ora 14:00, lângă școala din satul Șerbești, cu intrare din DJ205E, va aduna pe scenă numeroși artiști locali, din țară și de peste hotare. Vorbim aici despre Maria Murgoci, Diana Bișinicu, Elena Diana Popa, Carmen Mustață, Stela Botez, Racovițeanu Andreea Carmen, Honciu Teodora Iustina, Șagău Viorica Tania, Apostu Ionela sau Roniță Teodora Miruna. Totodată, publicul prezent la serbarea câmpenească va putea urmări prestația Corului Parohiei Irești, Grupului Vocal ,,Mlădițe Vidrene”, Ansamblul Folcloric ,,Țara Vrancei”, Ansamblul ,,Chipărușu” din Nereju și ,,Buciumașii ” de la Spulber. Autoritățile locale promit o sărbătoare pe cinste, un loc de o frumusețe deosebită și multă veselie celor care vor să mai lase grijile cotidiene la o parte.

Comuna Vidra se află în zona centrală a județului, într-o zonă de deal, pe malurile râului Putna, în zona unde acesta primește apele râului Vizăuți. Este traversată de șoseaua națională DN2D, care leagă Focșaniul de Târgu Secuiesc. La Vidra, acest drum se intersectează tangențial cu șoseaua județeană DJ205E, care leagă comuna spre sud-est de Țifești, Garoafa (unde se intersectează cu DN2) și mai departe în județul Galați de Movileni; și spre nord-vest de Vizantea-Livezi și Câmpuri.

Patru obiective din comuna Vidra sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Vrancea ca monumente de interes local. Unul dintre ele este clasificat ca sit arheologic- vestigiile așezării din paleoliticul superior, descoperite în centrul satului Tichiriș. Două sunt clasificate ca monumente de arhitectură, ambele în satul Vidra – școala și spitalul comunal, construite la sfârșitul secolului al XIX-lea. Tot în satul Vidra se află și al patrulea obiectiv, clasificat ca monument de for public: monumentul eroilor vrânceni din Primul Război Mondial, ridicat la intrarea în sat dinspre Focșani în anul 1936.