Cristi Misăilă: Este o bucurie ca astăzi, de 24 ianuarie, la Focșani, să fim gazdă fraților români din toate provinciile istorice

Este o bucurie ca astăzi, de 24 ianuarie, la Focșani, să fim gazdă fraților români din toate provinciile istorice, din Cernăuți, din Tiraspol, din Chișinău, de la Iași și București care au participat la Simpozionul internațional “Uniți prin istorie. Spațiul românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”.
La 165 de ani de la aniversarea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, trăim un alt moment istoric deoarece Consiliul European a decis începerea procedurilor de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucraina.
Uniunea Europeană a spus „Da” pentru un viitor european vecinilor noștri din Moldova și Ucrainei.
Primăria Municipiul Focșani am făcut primii pași pentru dezvoltarea colaborării cu administrații locale din Republica Moldova și Ucraina.
În urmă cu doi ani am semnat Acordul de Înfrățire cu orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova și, în același timp, am început demersurile pentru realizarea unui Acord de Înfrățire cu orașul Cernăuți din Ucraina.
În 2022 am lansat public, chiar de Ziua Națională a României, intenția de înfrățire a celor două orașe iar în această lună, o delegație a Municipiului Focșani s-a întâlnit și a avut primele discuții oficiale cu primarul orașului Cernăuți, domnul Roman Klichuk și cu reprezentanții administrației locale.
Am convingerea că acest demers va fi susținut și de doamnele și domnii consilieri locali din Consiliul Local Focșani!
Sunt convins că dezvoltarea unor proiecte comune în domenii precum educația, cultura, servicii medicale dar și cooperarea economică vor ajuta la consolidarea relațiilor nu doar între orașele Cernăuți și Focșani, dar și între Ucraina și România.
Le mulțumesc și felicit conducerea Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” pentru lungul șir de acțiuni de cooperare cu românii din Cernăuți, Tiraspol, cu frații noștri de peste Prut!

Cristi Misăilă


Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani