Cristi Misăilă: Vă invităm, în această seară, de la ora 18.00, la lansarea proiectului ”Film de Cinematecă”

La evenimentul din această seară, care este dedicat actorului Emanoil Petruț, vom proiecta filmul ”Ciprian Porumbescu”, dar ne vom întâlni și cu artiștii Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian) care vor interpreta din opera compozitorului. Cu această ocazie vom afla și cum a ajuns filmul pe care îl vom urmări împreună să fie cel mai vizionat film românesc în lume
Organizăm acest proiect cultural cu ocazia evocării a 92 ani de la nașterea actorului Emanoil Petruț (1932-1983), care și-a început cariera pe scena Teatrului ”Maior Gh. Pastia” în perioada studiilor liceale
Și pentru că Emanoil Petruț este un artist complet, care a jucat peste 100 de roluri în piese de teatru și aproximativ 50 de roluri în cele mai mari filme românești, evocarea acestui mare nume din cinematografia românească va fi făcută de către actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.
Evenimentul va fi prezentat de Marilena Șerbănuț.
“Ciprian Porumbescu”, primul dintr-o serie de patru filme programate a fi proiectate în luna februarie 2024, este un film biografic românesc în două părți, regizat în 1973 de Gheorghe Vitanidis. Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu.
Proiectul ”Film de Cinematecă” se va desfășura în fiecare zi de joi la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” și își propune să prezinte publicului focșănean pasionat de artă, personalități din lumea filmului, filme de artă, povestea realizării acestor filme și povești conexe.
Pe data de 15 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm să vizionați filmul ”Patima”, pe 22 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm la ”Tudor”, iar pe 29 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm la ”Amintiri din Copilărie”.
Accesul este liber!

Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani