Cristi Misăilă: Ziua Medicinei Militare este un bun prilej pentru a le mulțumi medicilor, asistenților și celorlalte cadre medicale militare

Ziua Medicinei Militare este un bun prilej pentru a le mulțumi medicilor, asistenților și celorlalte cadre medicale militare pentru profesionalismul și dedicarea pe care o arată zilnic salvării şi îngrijirii persoanelor aflate în suferinţă, personal militar şi civili deopotrivă.
Personalul militar a jucat un rol crucial în istoria națiunii române, atât pe timp de pace dar și în momentele cruciale ale istoriei.
Eroii sanitari sunt cei care ne-au salvat bunicii și străbunicii pe câmpurile de luptă din Războiul de Independenţă, Războiul de reîntregire naţională și al Doilea Război Mondial.
La Focșani, rădăcinile medicinei militare moderne pot fi urmărite până în 1832, când, la 30 iulie, avem prima atestare documentară a ,,Spitalului milităresc” din orașul nostru.
O istorie bogată în care personalul medical militar de la Spitalul Militar Focșani a avut grijă de sănătatea cadrelor medicale dar și a civililor din oraș.
Nu pot să nu aduc aminte de sprijinul pe care noi, autoritățile locale din Focșani, l-am primit în perioada pandemiei de Covid când medici civili și medici militari s-au implicat și au muncit până la epuizare pentru a salva cât mai mulți pacienți.
Tuturor celor care activează în domeniul medicinei militare le mulțumesc și le urez sănătate, putere de muncă și să fie repere de profesionalism!
La mulți ani!






Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani