De la Focșani la Campionatul Mondial școlar de șah

Foto Cristi Misăilă

Un tânăr sportiv român, Adelin-Ștefan Dăscălescu, face valuri în lumea șahului și aduce mândrie orașului natal, Focșani.

În vârstă de doar 13 ani, Adelin-Ștefan, legitimat la secția de șah a Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007, a uimit pe toată lumea cu performanța sa excepțională.

După o demonstrație de forță și strategie, micul șahist a câștigat toate cele șapte partide de la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade”, disputate în perioada 2-7 ianuarie 2024.

Competiția, desfășurată la Căciulata, județul Vâlcea, a reunit cei mai buni șahiști din România la categoria U15.

Rezultatul său impresionant i-a adus lui Adelin-Ștefan nu doar primul loc în clasament, dar și o calificare la prestigiosul Campionat Mondial Școlar de Șah (WSCC 2024).

În plus, victoria sa a asigurat achitarea tuturor costurilor pentru participarea la acest eveniment internațional.

Adelin-Ștefan, elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială “Alexandru Vlahuță” din Focșani, așteaptă acum cu nerăbdare tragerea la sorți a țării gazdă pentru WSCC 2024.

În mesajul său de felicitare, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a transmis:

Felicitări din toată inima, Adelin-Ștefan. Indiferent de rezultatul pe care îl vei obține la Campionatul Mondial, să nu îți pierzi niciodată optimismul și credința în victorie.

În timp ce așteptăm cu sufletul la gură rezultatele de la Campionatul Mondial, ne unim cu toții în a spune: Mult succes, Adelin-Ștefan!