Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană

Sursa foto: wikipedia
Sursa foto: wikipedia

Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg, vrând astfel să ajungă, pe o cale colaterală, la anularea raportului OLAF care constată frauda cu fonduri europene în dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de către DNA. Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost înregistrat pe data de 11.12.2018.

Surse de la Luxemburg au explicat că Liviu Dragnea nu mai putea să atace raportul OLAF, pentru că ieșise de mult din termen. Așa că a ales o cale indirectă, adică atacă răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privința Raportului OLAF.

Dragnea este asistat de avocații Bernard O’Connor și Sebastien Gubel. În dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean.