Ministerul Educației întreabă profesorii, părinții, dar și pe oricine dorește să-și dea cu părerea, care sunt discipline de studiu care ar trebui să nu se mai regăsească în planurile cadru începând din toamnă, astfel încât să fie puse în aplicare prevederile din modificarea legii educației, promulgată în noiembrie anul trecut de președintele Klaus Iohannis, prin care se taie orele petrecute de elevi la școală.
Legea care trebuie pusă în aplicare începând cu anul școlar 2020-2021 prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este „în medie de 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, în medie de 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și în medie de 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal”.
Pentru că cele mai mari probleme pentru tăierea orele sunt la clasele V-VIII, grupul de lucru pentru modificarea planurilor cadru de la gimnaziu, care a fost organizat printr-un ordin de ministru din 14 februarie 2020, a realizat două chestionare în care îi întreabă pe părinți și profesori de la ce discipline obligatorii din gimnaziu să taie orele, dar le cere și să numească materiile care nu ar trebui să se regăsească printre disciplinele obligatorii.
Chestionarele se află pe o platformă surveymonkey.com și pot fi completate de oricine dorește să-și dea cu părerea, nu numai de către părinți și profesori.
Reprezentanții Ministerului Educației spun că aceste chestionare au fost lăsate la liber pentru consultare publică, tocmai pentru ca toti actorii interesați de educație să își exprime părerea despre disciplinele de la gimnaziu.
Răspunsurile primite în urma consultării vor fi integrate de către experții din cadrul grupului de lucru pentru gimnaziu.
Sursa: hotnews.ro