Nicușor Halici: Dezvoltăm comunitățile de pe Valea Râmnicului

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a revenit astăzi în zona Jitia-Vintileasca, pentru a monitoriza stadiul lucrărilor la podul nou în construcție pe drumul național DN 2N peste râul Râmnicu Sărat, dar și pentru a vedea evoluția lucrărilor deja demarate de reabilitare și modernizare a drumului Național DN2N Jitia-Vintileasca, după cum a anunțat în vara acestui an.

În vizita de lucru efectuată în zona Jitia-Vintileasca, Nicușor Halici a fost însoțit de Marian Paraschiv, șeful Secției de Drumuri Naționale SDN Focșani, de Ion Păun, primarul comunei Jitia și de Tudorel Vâlcociu, primarul comunei Vintileasca.

Lucrările sunt în plină desfășurare la podul peste râul Râmnicu Sărat din comuna Jitia, iar valoarea totală a investiției este de peste 10,5 milioane de lei. Acest obiectiv este o investiție de importanță majoră, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, prin legătura pe care o realizează între județele Vrancea și Buzău.

Concomitent cu construcția noului pod continuă și lucrările, finanțate tot prin Guvernul României, de reabilitare și modernizare a drumului național DN 2R, cu lucrări de întreținere curentă și reparații asfaltice – o investiție de 3,2 milioane de lei, de care vor beneficia locuitorii comunelor Jitia și Vintileasca, dar și turiștii care vor vizita această minunată zonă montană.

Prefectul Nicușor Halici are o viziune ambițioasă pentru viitorul Vrancei și consideră că infrastructura este doar un prim pas în dezvoltarea județului. Alături de aceasta, priveliștile oferite de fauna, flora și munții împăduriți ai Vrancei constituie o atracție permanentă pentru turiști.

”Doar împreună vom reuși să dezvoltăm și zonele montane din județul Vrancea, de altfel unice prin frumusețea peisajelor naturale. Îmi doresc ca, pe viitor, să interconectez comunele Andreiașu și Nereju, pentru a putea dezvolta la capacitate maximă infrastructura rutieră, în primul rând, după care și celelalte tipuri de utilități, pentru a dezvolta și mai mult zona turistică ce oferă o natură pură și spectaculoasă, nu doar pentru vrânceni, ci și pentru turiștii din întreaga lume.”

a precizat Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.