Polițiștii vrânceni sunt în teren pentru siguranța traficului

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a luat măsuri pro-active pentru asigurarea siguranței traficului rutier în contextul condițiilor meteorologice nefavorabile.

Polițiștii rutieri sunt prezenți pe drumurile publice din județ pentru a preveni și combate accidentele rutiere cauzate de vremea rea.

La acest moment, circulația este închisă pe mai multe drumuri din județ, inclusiv DN 23B Stupina-Ciorăști și diverse drumuri județene.

Autoritățile au intervenit pe aceste drumuri cu material antiderapant pentru a asigura viabilitatea părții carosabile.

Conducătorilor auto li se recomandă să adopte o conduită preventivă și să respecte cu strictețe regulile de circulație.

Se avertizează că ninsoarea poate cauza blocaje rutiere temporare, mai ales în condiții de trafic aglomerat.

Poliția subliniază importanța menținerii unei distanțe mai mari între vehicule în condiții de zăpadă, gheață sau polei, deoarece distanțele sunt mai greu de apreciat în aceste circumstanțe.

De asemenea, se sfătuiește ca șoferii să nu pornească la drum fără a fi echipat corespunzător vehiculele pentru condiții de iarnă, inclusiv anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante și lopată.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea siguranței atât a conducătorilor auto, cât și a altor participanți la trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea rămâne în alertă și va continua să monitorizeze situația, intervenind acolo unde este necesar pentru a menține siguranța pe drumurile publice.