Primăria Cârligele:a fost aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli pentru anul 2024

Dragi cârligeni,
Joi, 08 februarie în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local a fost aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 precum și lista investițiilor care se vor derula în comuna Cârligele în anul 2024.

Bugetul comunei Cârligele în anul 2024 este de peste 104 de milioane de lei, investițiile având o pondere de peste 60%!

Vă prezint pe scurt principalele proiecte pe care Primăria Cârligele le are în derulare :

Modernizarea drumurilor de interes local, cu o valoare de peste 5,9 milioane lei, finanțarea este asigurată prin Programul Național,, Anghel Saligny,,.
Lucrările sunt în curs de realizare iar în vara acestui an vor fi finalizate;

Proiect privind consolidarea seismică și eficientizarea energetică a clădirii cunoscută în comună sub denumirea ,,Școala Veche,, ( clădirea de vis-a-vis de sediul Primăriei), finanțare asigurată din fonduri europene prin PNRR, suntem în procedură de licitație a lucrărilor ; cu un constructor serios sperăm că anul acesta lucrarea să fie finalizată.

Proiect privind construcția a două blocuri ANL la intrarea în comuna Cârligele(20 de apartamente), finanțare asigurată de Agenția Națională de Locuințe, valoarea totala lucrărilor este de peste 7,8 milioane lei iar în primăvara acestui an vor fi demarate lucrările.

Proiect privind modernizarea și dotarea Căminelor Culturale din satele Blidari și Dălhăuți, cu o valoare de peste 500.000 euro, finanțare asigurată din fonduri europene prin AFIR, lucrări finalizate în proporție de peste 90% dar întârziate din cauza unui constructor neserios. În vara acestui an se va face recepția lucrărilor.

Proiect privind modernizarea iluminatului public din comună prin montarea de lămpi cu led economice și sistem de telegestiune, finanțare asigurată prin AFM, cu o valoare de 999 000 lei,cu termen de finalizare în vara acestui an.

3 proiecte privind eficientizarea energetică a sediului Primăriei, sediului Grădiniței din satul Cârligele și sediul Școlii Cârligele, finanțare asigurată din fonduri europene prin PNRR, sperăm ca în cursul acestui an să înceapă execuția lucrărilor;

Construire rețea de gaze în comunele Cârligele, Cotești și Slobozia Ciorasti, un proiect complex, extrem de important pentru dezvoltarea comunei noastre cu finanțare este asigurată prin Programul Național,,Anghel Saligny,,. Suntem în curs de realizare a proiectului tehnic urmând să fie organizată licitația publică pentru concesionarea serviciului așa cum prevede legislația în vigoare.

Construire Bloc de locuințe sociale în satul Cârligele, lucrare realizată în proporție de 76% cu finanțare asigurată de Guvernul României prin Programul Național de construire locuințe sociale. Din păcate și la acest obiectiv de investiții am avut un constructor neserios însă s-a reușit deblocarea situației și în această primăvară se va relua execuția lucrărilor.

Proiect privind dotarea școlilor din comună cu mobilier și sisteme IT, proiect finanțat din fonduri europene prin PNRR cu o valoare de peste 700 000 lei. Termen de realizare septembrie 2024!

Proiect privind montarea a două stații de încărcare autovehicule electrice, finanțare asigurată din fonduri europene prin PNRR cu termen de finalizare până la sfârșitul anului 2024.

Proiect privind modernizarea sistemului de supraveghere video din comună, finanțare asigurată din fonduri europene, prin PNRR, cu termen de finalizare iunie 2024;

Proiect privind achiziția unui microbuz școlar electric, 16+1 locuri, nepoluant și economic, Proiect depus în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea cu finanțare asigurată din fonduri europene.

Reactualizare Plan Urbanistic General comuna Cârligele, un proiect important de care va depinde în mare parte dezvoltarea în următorii 10 ani a comunei.

De asemenea, din bugetul local al comunei intenționăm sa realizăm un proiect privind modernizarea parcului din centrul comunei, să construim un loc de joacă pentru copii în satul Dălhăuți și un teren de sport multifuncțional în satul Bonțești.

Tot din bugetul local sunt asigurate anual cheltuielile privind funcționarea Centrului de zi pentru copiii și este asigurată hrana zilnică a peste 30 de copii care frecventează Centrul de Zi și Grădinița cu program prelungit din comună.
Sunt asigurate toate cheltuielile privind funcționarea serviciilor publice din comună: curățenie și gospodărire comunală, iluminat public, deszăpezire.

În cursul acestui an mai avem în pregătire și un proiect privind construirea unei săli de sport în curtea școlii din satul Cârligele pe care o să-l depunem în vederea obținerii finanțării.

Vă asigur că dezvoltarea localității este obiectivul principal ale conducerii Primăriei Cârligele.
Ne mândrim de felul în care arată comuna noastră și dorim să păstram acest sentiment și pe viitor!!!
CONTINUĂM ÎMPREUNĂ!!!
Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele