Primăria Municipiului Focșani reamintește cetățenilor că în data de 31 iulie 2020 a fost aprobată Hotărârea nr. 6 privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului local pentru situații de urgență a Municipiului Focșani din 31 iulie 2020, în care au fost identificate/stabilite următoarele spații care se încadrează în anexa nr. 1, punctele 1 și 2, respectiv piețe agro-alimentare, inclusiv zonele de acces în incintele acestora și oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora, unde se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv:
– Piață agro-alimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia – Piața Moldovei (str. Piața Moldovei nr. 1);
– Piață agro-alimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia – Piața Sud (Str. Revoluției);
– Piață agro-alimentară, obor, târg, talcioc inclusiv zona de acces în incinta acesteia (piață mixtă) – Piața Obor (Str. Vrancei nr. 14);
În aceste locații s-a stabilit obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, atât pentru comercianți cât și pentru cumpărători.
Administrația Piețelor Focșani S.A. va instala în cele trei piețe dispersoare cu dezinfectant, care vor fi utilizate atât de comercianți cât și de cumpărători.
De asemenea, în mijloacele de transport, în stațiile de așteptare și în autogara S.C. Transport Public S.A. s-a stabilit obligativitatea purtării măștii de protecție și se vor amplasa afișe privind obligativitatea purtării acesteia.
În vederea reducerii impactului pandemiei de COVID-19, Președintele Comitetului local pentru situații de urgență a Municipiului Focșani, Primarul Cristi Valentin Misăilă recomandă purtarea măștii de protecție în Piața Unirii, Piațeta Balada, Piațeta Milcov, Grădina Publică, Parcul Teatrului ”Maior Gh. Pastia”, Parcul Schuman, Parcul CEC, Pasaj Hala Moldovei, VeloPark.
De asemenea, redăm mai jos o serie de recomandări ale Direcției de Sănătate Publică Vrancea privind măsurile pe care angajații au obligația să le ia, în vederea reducerii impactului pandemiei de COVID-19:
- Să poarte masca de protecție pe întreaga perioadă de lucru;
- Să evite contactul prelungit, peste 15 minute, la o distanță mai mică de 2 m, cu vizitatorii sau cu colegii;
- Să evite momentele de socializare în interiorul instituției, ex. pauză cafea, fumat etc.
- Să aplice și să respecte cu strictețe igiena individuală, cu accent pe igiena mâinilor;
- Să evite atingerea ochilor, nasului sau gurii cu mâinile neigienizate;
- Să se evite atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, mânere, mese, scaune etc;
- Să informeze pe linie ierarhică orice modificare a stării de sănătate în vederea aplicării măsurilor de prevenție specifice;
- Să se dezinfecteze frecvent, cu soluții pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care se intră în contact frecvent, ex. mese, scaune, birouri, tastatură, mouse, telefon/receptor etc;
- Să se aerisească de cel puțin 2 ori pe zi, minim 10 minute, încăperea în care se desfășoară activitatea;
- Să se respecte procedurile interne de curățenie și dezinfecție, cu asigurarea în cantitate suficientă de materiale și substanțe biocide.