Unirea Principatelor Române, omagiată cu măiestrie de Primăria Valea Sării

Istoria nu este doar o colecție de date și evenimente, ci și o sursă de inspirație și respect.

Acest fapt este evident în acțiunile Primăriei Valea Sării și ale Școlii Gimnaziale „Vasile Iftimescu”, care, într-o strânsă colaborare și parteneriat, au marcat cu strășnică dăruire și profund respect momentul istoric al Micului Unirii din 24 ianuarie 1859.

Acțiunea a fost o dovadă clară de recunoștință și respect față de momentul de importanță națională, care a marcat unirea Principatelor Române.

Într-o demonstrație de mândrie națională și recunoștință, Primarul Marcu Valentin a condus evenimentul, subliniind valoarea și importanța acestui moment în istoria și identitatea noastră ca națiune.

Cu strășnică dăruire, profund respect și din convingere, astăzi, noi, Primăria Valea Sării, în strânsă colaborare și parteneriat cu Școala Gimnazială “Vasile Iftimescu”, am omagiat momentul istoric care s-a înfăptuit pe data de 24 ianuarie 1859, Mica Unire a Principatelor Române, a declarat Primarul Marcu Valentin.

Astfel, acest eveniment a oferit comunității ocazia să se apropie și mai mult de istoria națională, reînviind momentul important al Unirii Principatelor Române și înțelegând mai bine semnificația sa.

În acest context, Primăria Valea Sării și Școala Gimnazială “Vasile Iftimescu” și-au exprimat recunoștința și respectul pentru această zi semnificativă în istoria României.