Zi decisivă astăzi, în ședinţa Comitetul Executiv Naţional al PSD

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocată pentru astăzi, la ora 12.00. Reuniunea va avea loc la Parlament, la sala grupului parlamentar al PSD. Duminică seara, mai mulţi lideri PSD fideli lui Liviu Dragnea s-au întâlnit în Bucureşti, pentru a pregăti strategia de urmat în şedinţa CExN de astăzi.

Fidelii lui Dragnea au discutat în Bucureşti, despre deciziile care urmează să fie luate în Comitetul Executiv Naţional dar şi despre subiectele anunţate vineri de Liviu Dragnea – propuneriloe pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară şi pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului. La ASF, se pare că favorit este actualul preşedinte, iar la CNA nu există surprize.

Cel mai fierbinte subiect îl reprezintă eventualele sancţiuni care ar putea fi adoptate în şedinţa CExN de astăzi. Astfel, liderii întruniţi duminică seara în Bucureşti și-au exprimat dorința excluderii lui Adrian Ţuţuianu din partid, pentru a da un exemplu, în contextul apariţiei în presă a unor înregistrări din şedinţele PSD Dâmboviţa, în care Ţuţuianu îşi jignea diverşi colegi, inclusiv miniştri.

Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, tabăra anti-Dragnea s-a pregătit pentru o eventuală sancţionare a „puciştilor”. Astfel, dacă se va decide excluderea din partid a unuia dintre aceşti, ceilalţi lideri anti-Dragnea îşi vor da demisia şi vor anunţa că vor susţine, alături de parlamentarii fideli, o viitoare moţiune de cenzură. Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Mihai Tudose, Marcel Ciolacu şi chiar Dumitru Buzatu sunt câţiva dintre liderii PSD care i se opun preşedintelui Liviu Dragnea.