Zi decisivă pentru debarcarea lui Cîțu

​La doar șase luni de la instalarea la șefia PNL, Florin Cîțu este pe cale de a fi debarcat, mutarea fiind pusă la cale de lideri ai partidului care l-au susținut pe fostul premier în lupta cu Ludovic Orban. Conducerea PNL se întâlnește vineri pentru a decide convocarea Consiliului Național, care să dea undă verde Congresului pentru schimbarea conducerii. Congresul ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni.

Strategia a fost pusă la cale din scurt de prim-vicepreședinții PNL Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, care ar avea și avizul președintelui Iohannis.

Joi, Florin Cîțu a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL. Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan vor cere, vineri în ședința Biroului Politic Național al PNL, convocarea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Consiliul Național este forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

Liderii PNL ar dori să-l susțină la șefia PNL pe premierul Nicolae Ciucă în tandem cu Lucian Bode pe post de secretar general.

Mai mulți lideri de filiale ale PNL vor debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului. Revolta a izbucnit chiar când acesta era plecat din țară într-o vizită în SUA.Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan, dar și majoritatea liderilor de organizații.

Potrivit surselor citate, Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.

Cearta și răfuielile nu au dus niciodată la progres. Traversăm un val de scumpiri, o criză umanitară și ce vedem în plan intern este opoziția pe care președintele partidului o duce împotriva propriei coaliții. Pentru români nu este momentul instabilității, ba dimpotrivă. Predictibilitatea și responsabilitatea sunt două elemente cheie de care avem nevoie toți. În ceea ce privește PNL, am încheiat o perioadă în care vocea membrilor a fost din ce în ce mai hotărâtă: PNL nu se îndreaptă în direcția corectă. Avem nevoie de lideri care să își cunoască liderii locali, alesii locali și care să și răspundă la telefon atunci când localul caută ajutor la centru. Atitudinea distantă a liderilor față de membri nu a fost niciodată parte din valorile noastre. PNL este un partid construit prin puterea fiecărui membru și acest lucru a menținut partidul în fruntea clasei politice românești de-a lungul istoriei sale. Prin urmare, Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, astăzi, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal. Nimeni nu vrea ceartă. Toți vrem progres.

Gabriel Avramescu, președintele PNL Buzău

 

Astăzi am fost mandatat de către Biroul Politic Județean al PNL Vrancea să solicit convocarea Consiliului Național al Partidului Național Liberal în ședință extraordinară, pentru data de 3 aprilie a. c.
Votul a fost dat în unanimitate de către membrii BPJ, cărora le mulțumesc pentru încredere. Consider că decizia BPJ de astăzi poate fi un restart pentru ideile de dezvoltare a comunităților pe care Partidul Național Liberal le-a promovat prin membrii săi în campania electorală și nu numai. Îndeplinirea reformelor începute și asumate de PNL reprezintă un obiectiv pe care primarii, consilierii județeni și locali îl au drept țintă în aceste vremuri pe care le trăim. Personal, cred în viitorul acestui partid. Avem o responsabilitate față de oamenii care ne-au votat și față de comunitate. Sunt convins că PNL are forța de a demonstra că viziunea liberală de a face administrație publică este cea mai bună pentru români, pentru vrânceni.   De aceea trebuie să găsim permanent soluții în interiorul PNL pentru ca reformele propuse să fie duse la capăt prin sprijin guvernamental.

Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea

 

Știri despre: ,