10.000 de lei! Este suma primită de 3 exploatații din județul Vrancea, afectate de virusul Pestei Porcine Africane

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a prezentat ieri, o nouă situație privind evoluția Pestei Porcine Africane, la nivelul țării. În timp ce în alte județe apar noi focare de PPA, Vrancea pare să nu mai fie afectată de acest virus. Astfel, la acest moment, 3 focare au fost stinse în județul Vrancea, iar proprietarii a 3 exploatații din cele 5 afectate au primit despăgubiri în valoare de 10.000 de lei.

Potrivit ultimei situații prezentate de ANSVSA, la această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 227 de localități din 20 județe, cu un număr de 914 focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 2 județe există doar cazuri la mistreți. Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe. ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Știri despre: ,