Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat în august 2019 că bugetul alocat programului Rabla Plus pentru persoanele juridice a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei. Astfel, deoarece bugetul n-a fost consumat încă, AFM a decis să mute ultima zi de înscrieri de pe 30 septembrie, pe 11 octombrie. Asta înseamnă că firmele încă pot cere ecotichete pentru a cumpăra mașini electrice sau hibride, menționează avocatnet. Prin programul Rabla Plus, firmele pot cumpăra mașini cu propulsie pur electrică sau hibridă, dar se pot cumpăra doar mașini noi, care nu au mai fost înmatriculate niciodată.
Valoarea unui ecotichet Rabla Plus este de până la 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau de 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă și care are emisii de CO2 de până la 50 g/km. Firmele pot utiliza, în cursul unui an, doar un ecotichet pentru cumpărarea unui singur autovehicul electric sau hibrid, dar pot cumpăra mai multe astfel de mașini, utilizând câte un ecotichet pentru achiziția fiecăreia dintre ele. Spre deosebire de programul Rabla Clasic, la solicitarea de ecotichete prin programul Rabla Plus nu este nevoie de casarea unei mașini vechi.
Firmele pot casa și mașini mai vechi mai vechi de opt ani prin intermediul programului Rabla Clasic, caz în care acestea pot utiliza cele două ajutoare financiare (ecotichetul și prima de casare, în valoare de 6.500 de lei) pentru achiziția unei singure mașini electrice sau hibride, astfel că valoarea totală a ajutorul de la stat ar putea ajunge până la 51.500 de lei. Și în Rabla Clasic se mai fac înscrieri până pe 11 octombrie 2019.