A plouat cu dosare penale la regimul circulației rutiere, în minivacanța de Rusalii

Polițiștii vrânceni au întocmit în perioada 14 – 18 iunie, 8 dosare penale șoferilor care fie au condus cu permisul suspendat, fie sub influența băuturilor alcoolice. Astfel, cu ocazia activităților specifice desfășurate, polițiștii din Adjud au depistat și oprit  vineri, pentru control pe D.N.2 E85 un autoturism care era condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Pufești, al cărui permis de conducere era anulat din anul 2017. Bărbatul s-a ales astfel cu dosar penal. Sâmbătă noapte, polițiștii din Tâmboești și Slobozia Bradului au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Tâmboești, în timp ce conducea un autoturism pe DC 169 Pădureni, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În dimineața zilei de duminică, în prima zi de Rusalii, polițiștii din Odobești au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea pe DN 2D un autoturism. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat. Vrânceanul s-a ales cu dosar penal. În aceeași zi, dar pe la prânz, polițiștii din Nănești au depistat un tânăr de 22 de ani, din orașul Panciu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23A, în localitatea Bordeasca Veche. Acesta a fost pus de polițiști să sufle în fiolă și nu mică le-a fost mirarea când în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aer expirat. Pănceanul s-a ales cu dosar penal.

Tot duminică, polițiștii din Odobești au depistat pe DJ 205 B, pe raza localității Vârteșcoiu, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Cârligele, care în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat că acesta era bine băut. Valoarea indicată de aparat era de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal. În seara primei zile de Rusalii, tot polițiștii din Odobești au oprit pe raza localității Reghiu un autoturism condus de către un localnic de 41 de ani. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

În după-amiaza celei de-a doua zi de Rusalii, polițiștii din Tulnici au depistat în trafic, pe DN 2D Tulnici, un localnic de 37 de ani, care conducea un autovehicul, având o alcoolemie de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal. Ultima ,,victimă” a propriei conștiințe a fost un tânăr de 22 de ani, care a fost depistat, în noaptea de luni spre marți, de către polițiștii din Odobești pe DN 2M, pe raza comunei Broșteni, în timp ce conducea un autoturism deși era băut. Aparatul etilotest a arătat o valoare de 0,77mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu dosar penal.