Acțiune a polițiștilor vrânceni, soldată cu amenzi și permise de conducere suspendate

Sursa foto: playtech.ro

Polițiștii vrânceni de la Serviciul Rutier  au desfășurat o acțiune pe raza județului, pentru verificarea legalității transportului rutier public de marfă mai mare de 3,5 t și persoane (mai mare de 8+1 locuri), s-a finalizat cu aplicarea a 24 de amenzi. Totodată, au mai fost aplicate cu această ocazie alte 50 de sancțiuni la regimul circulației, trei dintre acestea fiind reprezentate de permise de conducere reținute pentru nerespectarea vitezei legale. Astfel, a fost identificat un ilfovean de 46 de ani, care a condus un autotractor cu viteza de 85 km/h în localitatea Domnești, din județul Vrancea. Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii au desfășurat pe raza județului o acțiune ce a avut drep scop depistarea și sancționarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.  Polițiștii vrânceni atrag atenția că orice persoană ar trebui să fie conștientă de faptul că atunci când nu respectă regulile de circulaţie, nu riscă doar o amendă, ci îi pune în pericol şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Când o persoană este lovită, urmările medicale o vor însoţi toată viaţa.

Sfaturi pentru conducătorii auto:

  • să îşi amintească mereu că apropierea de zonele trecerilor pentru pietoni trebuie să implice şi creşterea atenţiei, pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut.
  • să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează, asemenea situaţiei care face obiectul indicatorului ,,Atenţie, copii!”

De cealaltă parte, pietonii trebuie:

  • să fie atenţi la trafic, chiar dacă traversează pe trecere!
  • să traverseze doar dacă şoferul a observat intenţia de a traversa şi dacă poate opri în condiţii de siguranţă!
  • să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor).

 

Știri despre: , ,