Atenţie, şoferi! Noua situaţie în care se poate retrage permisul de conducere

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care modifică ordonanța de urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prin care este introdus un nou caz de retragere a permisului de conducere. Decretul semnat de șeful statului vizează Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2009 pentru completarea art. 103 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul introducerii unui nou caz de retragere a permisului de conducere, respectiv situația în care autoritatea emitentă a sesizat instanța de judecată în vederea anulării permisului de conducere obținut cu încălcarea normelor legale.

Inițiativa a fost adoptată, pe 12 decembrie 2018, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene. Scopul proiectului este dotarea unităţilor administrativ teritoriale cu mijloace de transport care folosesc orice tip de combustibil alternativ.

Ordonanța stabilește cadrul instituțional pentru participarea Ministerului Dezvoltării Regionale la pregătirea și implementarea unor proiecte, în parteneriat, ce au ca obiect dotarea unităților administrativ-teritoriale cu mijloace de transport: „a) tramvaie, troleibuze, autobuze electrice sau care folosesc orice tip de combustibil alternativ, inclusiv puncte de reîncărcare şi alte echipamente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local; b) autobuze școlare de tip Euro 6, utilizate pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar de stat”, conform legii promulgate.

Știri despre: ,