Avertisment din partea ISU Vrancea: ,,Atenție la jocul copiilor cu focul!”

Sursa foto; ISU Vrancea
Sursa foto; ISU Vrancea

Cu toate că, joi, la intervenția de la Garoafa în care a ars un modul familial, pompierii au acționat rapid și au reușit să salveze cele două module aflate în imediata vecinătate,  în cursul aceleiași zile, la ora 23:50 un apel la 112 anunța că unul dintre acestea a luat foc. Știind cu exactitate locul, salvatorii au ajuns acolo în cel mai scurt timp. Cel de-al doilea modul a ars în totalitate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime deoarece modulul era dezafectat. Și de această dată, cauza incendiului este, ca și în primul caz, jocul copiilor cu focul.

În acest sens, pompierii le reamintesc vrâncenilor că jocul copiilor cu focul este o cauză specifică de incendiu. Împrejurările favorizante ale incendiilor sunt, de regulă: nesupravegherea copiilor; lăsarea chibriturilor la îndemâna copiilor; lipsa de preocupare, din partea părinților pentru educarea copiilor în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. Pentru a preveni izbucnirea unor astfel de incendii, precum și evitarea unor adevărate tragedii, pompierii vrânceni recomandă următoarele reguli și măsuri de prevenire și stingere a incendiilor:

  • supravegheați în permanență copii și interziceți jocul acestora cu mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări,etc.);
  • nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace care pot produce aprinderea;
  • interziceți accesul și jocul copiilor în cadrul depozitelor de furaje, poduri, magazii, grajduri, etc.
  • interziceți folosirea de către copii a aparatelor electrice și electrocasnice;
  • nu lăsați singuri copii în locuințe în care funcționează mijloace de gătit (sobe, aragaze, reșouri, etc.);
  • nu încuiați copiii singuri în casă!
Știri despre: , , , ,