Avertizare nowcasting: cod portocaliu de ploi abundente pentru județul Vrancea

Sursa foto:urbanlegendsonline.com
Sursa foto:urbanlegendsonline.com

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru localitățile Vulturu, Suraia, Măicănești, Vânători, Răstoaca, Biliești și Nănești, valabilă astăzi până la ora 15:15. În tot acest interval se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni.

Pe de altă parte, restul județului Vrancea este sub cod galben de precipitații abundente, valabil astăzi, până la ora 23:00. ,,În Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În vigoare mai este și o informare meteorologică valabilă până vineri, 07 iunie, ora 23:00. Meteorologii anunță că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. ,,Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor”, mai precizează ANM.

Știri despre: ,