Aveți grijă cum circulați! Este ceață în zona joasă a județului Vrancea

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

Având în vedere atenționarea cu cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, conform căreia ceața este prezentă în zona joasă a județului Vrancea, reducând vizibilitatea sub 200 m, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să se informeze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales dacă fenomenul ceții dense este asociat și cu un carosabil umed, pentru a putea frâna în condiții de siguranță! Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat.

Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circula în față! Oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător și curățate periodic, pentru asigurarea celei mai bune vizibilități. Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie amplasate la o distanță mult mai mare față de autovehicul, decât în condiții normale.

Conducătorii auto începători ar trebui să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, condiții de ceață densă, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Localitățile din județul Vrancea vizate de atenționarea nowcasting de ceață până la ora 14:00 sunt:  Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Vulturu, Odobești, Păunești, Gugești, Homocea, Măicănești, Vânători, Sihlea, Țifești, Tătăranu, Bolotești, Cotești, Ruginești, Garoafa, Slobozia Bradului, Jariștea, Movilița, Străoane, Ciorăști, Dumbrăveni, Pufești, Milcovul, Gologanu, Vârteșcoiu, Fitionești, Popești, Golești, Tâmboești, Cârligele, Câmpineanca, Urechești, Răstoaca, Tănăsoaia, Slobozia Ciorăști, Corbița, Broșteni, Boghești, Obrejița.

Știri despre: ,