Aveți grijă, șoferi, cum veți circula în această săptămână, pe drumurile naționale din județ! Vizați sunt șoferii care depășesc viteza legală

Sursa foto:IPJ Vrancea (Arhivă)
Sursa foto:IPJ Vrancea

Pe parcursul zilei de astăzi, polițiștii rutieri vor acționa cu forțe sporite, împreună cu polițiștii de ordine publică, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere pe fondul conducerii cu viteză excesivă, în special pe  DN 2 E 85, DN 2 D și DN 23. Mai exact, în această zi se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depășesc limitele legale de viteză.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile. Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

Nu uitați! Conducătorii auto care depăşesc limita legală de viteză cu peste 50 km/h riscă sancţiuni contravenţionale de 9 – 20 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. Polițiștii rutieri vrânceni recomandă șoferilor să țină cont de faptul că viteza determină creşterea considerabilă a distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă.

Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză. Pe timpul deplasării șoferii trebuie să adopte o conduită preventivă – depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, care să vă protejeze de implicarea în accidente. Nu trebuie să se angajeze în depăşiri riscante şi  să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Știri despre: , ,