Pregătirile pentru Paște sunt în toi în mai toate gospodăriile. Ce nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște? Vopsitul ouălor nu este prea dificil, chiar dacă în unele cazuri (precum încondeierea) poate deveni o adevarată artă. Însă, dacă doriți să evitați coloranții chimici din comerț, iată câteva ingrediente simple care vă pot ajuta să obțineți vopsea de ouă naturală:
- Galben – turmeric sau foi de ceapă
- Portocaliu – pulbere de chili
- Rosu – sfecla roșie, foi de ceapă roșie, zmeură sau mure
- Albastru – varză roșie sau afine congelate
- Verde – spanac
- Mov – suc de struguri
- Maro – cafea
Drobul a devenit felul de mâncare care se identifică cu Paștele. În cazul în care nu vă mulțumiți doar cu friptura de miel sau cu drobul, puteți face și o ciorbă de miel. Friptura de miel nu ar trebui să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Iată câteva idei: o puteți marina, o puteți pregăti în folie de aluminiu, în vin roșu sau cu plante aromatice și piure în trei culori. Pasca este un alt preparat de Paște cu o simbolistică aparte. Se știe că de Crăciun și de Paște românii se întrec în cozonaci. Adevărul e că există nenumărate feluri în care pot fi pregătiți. Bineînțeles, pe lângă cozonac și pască, gospodinele mai pregătesc și alte bunătăți dulci.