Cum verifici online, pas cu pas, istoricul unei mașini

Sursa foto:auto-bild.ro

Persoanele care doresc să cumpere o mașină și vor să confirme informațiile ce le-au fost transmise de către vânzător, inclusiv numărul de kilometri parcurși de mașină, pot face acest lucru cu ajutorul unei aplicații ce poate fi accesată de puțină vreme pe site-ul Registrului Auto Român (RAR). Iată care sunt, mai exact, pașii ce trebuie parcurși pentru a obține anumite informații despre o mașină.

Sursa foto:auto-bild.ro

De acum înainte, cumpărătorii de mașini second hand din țara noastră pot accesa o aplicație prin care pot verifica istoricul mașinii pe care intenționează să o cumpere. Astfel, prin intermediul acestei aplicații RAR, orice persoană care deține deja sau intenționează să cumpere o mașină poate obține informații generale despre aceasta, precum numărul interacțiunilor pe care le-a avut mașina cu RAR și motivul vizitelor, numărul de kilometri parcurși de mașină (valoare înregistrată cu ocazia vizitei mașinii la RAR sau la stațiile unde se poate face inspecția tehnică periodică – ITP), existența sau valabilitatea cărții de identitate a mașinii, date tehnice și de identificare, gradul de poluare sau valabilitatea ITP-ului.  Așadar, pentru a putea intra în posesia datelor despre o mașină, cei interesați trebuie să parcurgă câțiva pași simpli. Astfel, primul pas ce trebuie făcut este accesarea website-ului RAR. După ce se încarcă pagina, cei interesați trebuie să apese butonul “Istoric Vehicul”, buton aflat în partea de sus a paginii.

 

 

Apoi, cei interesați să afle istoricul unei mașini vor trebui să completeze atât adresa de e-mail la care vor fi trimise datele, cât și numărul de identificare al mașinii (seria de caroserie). Pentru a putea merge mai departe, aceștia trebuie să bifeze și câmpul “Sunt de acord cu Termenii și Condițiile”.

După apăsarea butonului “CONTINUĂ”, cel care dorește verificarea istoricului unei mașini va primi un e-mail ce conține un cod cu ajutorul căruia va confirma adresa de e-mail. Acest cod poate fi folosit o singură dată și este valabil timp de 24 de ore. Codul primit pe mail trebuie introdus în câmpul “Cod Validare (vezi Email)”. Totodată, cei ce solicită RAR-ului date despre o mașină trebuie să bifeze câmpul din dreptul textului “Nu sunt robot”. După ce se apasă butonul “VALIDEAZĂ”, pe adresa indicată anterior se va transmite un e-mail ce va conține datele solicitate.

În momentul de față, pentru că există foarte mulți solicitanți de informații despre mașini, site-ul RAR funcționează cu dificultate și e nevoie de mai multe încercări pentru a obține informațiile dorite.

Știri despre: , ,