Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori şi pentru falsificare de instrumente oficiale întocmit de polițiștii vrânceni

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fitionești, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Panciu – Valea Caregnei au depistat ieri, un bărbat de 39 de ani, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor. În urma cercetărilor effectuate de polițiștii vrânceni s-a constatat că în perioada 15 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019, suspectul ar fi tăiat ilegal 18 arbori din speciile carpen, gorun, jugastru şi ulm dintr-o suprafaţă împădurită, situată pe raza comunei Fitioneşti.

Oamenii legii au stabilit faptul că 7 cioate provenite din tăierea ilegală nu prezentau urme de marcare în regim silvic, iar alte 11 cioate prezentau la bază un cioplaj proaspăt şi amprenta unui dispozitiv circular efectuat pe o suprafaţă care imita forma unui dispozitiv special de marcat. Au fost ridicate calote cu cioplaj, în vederea efectuării expertizei criminalistice precum şi dispozitivul artizanal susceptibil a fi folosit la falsificarea ciocanului de marcat, respectiv o monedă în valoare de 100 lei, ieşită din circulaţie, emisă în anul 1994. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor.

Sursa foto: IPJ Vrancea