Forțele Navale Române desfășoară, în județul Vrancea, cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare

Sursa foto:Forțele Navale Române
Sursa foto:Forțele Navale Române

Marinarii navelor militare maritime și fluviale, scafandrii de luptă, infanteriștii marinii, precum și elevii și studenții militari de la Constanța vor aduce mai aproape marea și Dunărea de elevii vrânceni începând de luni 18 februarie până joi, 21 februarie. Activitatea este organizată cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Vrancea, al Consiliului Județean Vrancea, al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, al Brigăzii 8 LAROM și al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani. Cotraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale, a transmis că își dorește ca echipajul aflat la început de misiune să încheie cu succes și această activitate de promovare a carierei militare. Machete de nave și de faruri, instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor de scufundare și ale pușcașilor marini, precum și alte materiale marinărești vor fi prezentate elevilor din Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești și din comuna Păunești.

Sursa foto:Forțele Navale Române

Programul este unul bine pus la punct, iar acesta se va desfășura astfel:

  • marți, 19 februarie, orele 11.00-12.00, Liceul Tehnologic „General Eremia Grigorescu” din Mărășești; orele 12.30-13.30, Colegiul Național „Emil Botta” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud; orele 12.30-13.30, Școala Gimnazială din comuna Păunești;
  • joi, 21 februarie, în Focșani, la ora 10.00, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, la ora 11.30, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, la ora 12.00: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și la ora 13.00: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”; în aceeași zi, în localitatea Panciu, de la ora 12.00, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Teoretic „Ioan Slavici”.

Pentru a cinsti memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară, marinarii militari vor depune coroane de flori la Mausoleul Eroilor de la Mărășești și la Monumentul Eroilor din comuna  Păunești.