FOTO: Amenzi și dosare penale în urma unei ample acțiuni a polițiștilor vrânceni

Sursa foto:IPJ Vrancea
Sursa foto:IPJ Vrancea

Polițiștii rutieri au desfășurat vineri, acțiuni pe raza municipiului Focșani pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală, neacordarea priorității de trecere și abaterile săvârșite de bicicliști și căruțași. În acest context, polițiștii au acționat în 3 etape pe parcursul zilei, în vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectării regulilor de circulație.

În prima etapă, în intervalul 6.00-8.00, s-a acționat la toate intrările/ieșirile din municipiu. În intervalele orare 08.00-10.00 și 15.00-17.00. polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și combaterea indisciplinei bicicliștilor și căruțașilor. Abaterile participanţilor la trafic au impus aplicarea a 64 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  17 pietonilor. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, a fost reţinut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cu dosar penal s-a ales un buzoian care a fost depistat pe Bulevardul București, din municipiul Focșani de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară, care era radiată din circulație din cursul lunii octombrie 2018. În aceeși situație se află și un bărbat care a fost depistat în timp ce conducea un microbuz transport persoane pe Bulevardul Brăilei, deși avea acest drept suspendat. Printre șoferii prinși pe picior greșit s-a aflat și un conducător auto care a fost depistat în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară și care în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Știri despre: ,