GALERIE FOTO: Nereguli cu duiumul, în urma raziilor efectuate în barurile și discotecile, de pe raza municipiilor Focșani și Adjud

Poliţiştii vrânceni au acţionat pe raza municipiilor Focșani și Adjud și a Secției 4 Poliție Rurală Adjud, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma activităţilor desfăşurate, au fost controlate peste 20 de societăți comerciale și au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 133.000 lei.

Polițiștii vrânceni, sprijiniți de jandarmi, pompieri și inspectori de muncă, au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale în zona barurilor și discotecilor de pe raza municipiilor Focșani și Adjud și a Secției 4 Poliție Rurală Adjud.  La activități au participat 48 de polițiști și 26 de jandarmi, însoțiți de specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vrancea și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea. În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 20 de societăți comerciale, unități de alimentație publică, fiind legitimate peste  490 de persoane și controlate peste 100 de  autovehicule.

În urma controalelor efectuate au fost constatate mai multe nereguli pe linie de sisteme de securitate, protecția împotriva incendiilor și respectarea legislației muncii, motiv pentru care au fost dispuse măsuri de sancționare cu amenzi în cuantum de peste 103.000 lei (neasigurarea cu personal propriu sau specializat a ordinii publice,neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile vândute, nereguli privind apărarea împotriva incendiilor, nerespectarea legislației privind securitatea și sănătatea în muncă dar și privind angajarea persoanelor fără forme legale).

Polițiștii vrânceni atrag atenția cetățenilor că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă. Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în paza şi protecţia bunurilor și valorilor, angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.

Știri despre: , ,