Măsuri luate de pompierii vrânceni, pentru desfășurarea în siguranță a minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

Pe toată durata minivacanței de Sfânta Maria, pompierii vrânceni vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor operative, la solicitările primite din partea cetățenilor. Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel județean, prin intermediul celor trei echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura misiunile de prim ajutor calificat, precum și de autospeciala pentru transport personal şi victime multiple. Întrucât se preconizează participarea unui număr mare de credincioși la slujbele religioase prilejuite de această sărbătoare, I.S.U. Vrancea a dispus alocarea resurselor necesare, pentru asigurarea răspunsului imediat dacă vor exista solicitări din partea cetățenilor. Astfel, pe timpul minivacanței prilejuite de sărbătoarea ”Adormirea Maicii Domnului”, misiunile specifice de prevenire și gestionarea situațiilor de urgență vor fi asigurate zilnic de un număr de 17 echipaje care încadrează cele șapte unități/puncte de lucru ale pompierilor de la nivel județean respectiv: Detașamentul de Pompieri Focșani, Secția de Pompieri Adjud, Stația de Pompieri Panciu, Stația de Pompieri Vidra, Punctul de Lucru Soveja, Punctul de Lucru Năruja și Punctul de Lucru Vulturu.

Pentru siguranța enoriașilor și desfășurarea în bune condiții a manifestărilor religioase, de la începutul acestui an și până în prezent, inspectorii de prevenire  au derulat verificări la 56 lăcașuri de cult, fiind constate 333 încălcări ale legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor  în urma cărora au fost date 315 avertismente. Totodată, cu ocazia controalelor, personalul specializat a desfășurat 56 de acțiuni și activități cu caracter preventiv cu scopul instruirii personalul bisericesc asupra modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Pompierii vrânceni le transmit cetățenilor și câteva recomandări de care ar trebui să țină cont. Astfel, având în vedere că, în această perioadă, tot mai multe persoane aleg să-și petreacă zilele libere pe litoral sau în zonele montane, transmitem următoarele recomandări specifice pentru spațiile de cazare turistice:

  • Studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu la sosirea în unitatea de cazare; acesta este afişat pe partea interioară a uşii camerei;
  • Identificaţi traseele de evacuare în situații de urgență şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor;
  • Informaţi personalul de la recepţie dacă identificați căi de evacuare blocate;
  • Amplasaţi cheia sau cartela încăperii în locuri uşor accesibile;
  • Verificaţi modalitatea de deschidere a ferestrelor;
  • Verificaţi existența scării exterioare de incendiu şi distanța față de fereastra camerei în care sunteți cazat;
  • Atenție, fumatul în spațiile închise este interzis!

Celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii și care vor utiliza surse de foc în spaţii deschise, le reamintim următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

  • Pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt;
  • Înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;
  • Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;
  • Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse!

În cazul producerii unei situaţii de urgenţă, se acţionează imediat pentru anunţarea evenimentului la numărul 112 – apelul unic de urgenţă.

Știri despre: , ,