Pericol în trafic. Şoferi prinşi de polițiștii vrânceni conducând cu permis fals, băuţi la volan sau chiar fără permis

Sursa foto: washingtoninjury.com
Sursa foto: washingtoninjury.com

Mai mulţi şoferi au depistaţi pe drumurile din județul Vrancea conducând fără permis sau după ce am consumat băuturi alcoolice. Mai exact, în ultima zi a anului trecut, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Marea Britanie, condus de un bărbat, de 23 de ani, din comuna Homocea, fără a deţine permis de conducere. Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere, susceptibil a fi fals. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, emis de autorităţile române. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar permisul prezentat de conducătorul auto a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu deține permis de conducere și uz de fals, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun. În aceeași zi, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat în trafic, pe DN 2 M Mera, un bărbat, de 27 de ani,  în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Verificările efectuate de polițiști au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat de către proprietarul autovehicului, un bărbat, de 22 de ani, din comuna Broșteni. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Nici debutul anului 2019 nu a fos unul cu noroc pentru un bărbat, de 46 de ani, din comuna Garoafa. Acesta a fost depistat de către polițiștii focșăneni în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza-Vodă, sub influența alcoolului. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.