Peste 570 de PFA-uri din județul Vrancea riscă să fie radiate automat, în primăvară, de către ONRC!

Sursa foto: Buzaumedia

Peste 30.000 de persoane fizice autorizate (PFA) riscă să fie radiate automat în primăvara anului 2019, dacă nu-și vor modifica obiectul de activitate până la mijlocul lunii ianuarie 2019, conform legislației în vigoare. Situația PFA-urilor care nu și-au îndeplinit această obligație a fost publicată recent de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Sursa foto: Buzaumedia

PFA-urile care nu-și vor modifica obiectul de activitate până la data de 17 ianuarie 2019 vor risca să fie radiate din oficiu de către ONRC. Conform acestei instituții, în prezent există peste 30.000 de PFA-uri care nu s-au conformat unei limitări introduse în legislație acum aproape doi ani. Printre județele care au un număr ridicat de antreprenori independenți care trebuie să facă un drum până la ONRC luna asta și luna viitoare se numără 2.508 – Bistrița Năsăud; 2.102 – Maramureș; 1.870 – Iași; 1.175 – Argeș; 1.125 – Prahova; 1.052 – Hunedoara; 1.044 – Neamț;  728 – Vrancea.

Oficiul Național al Registrului Comerțului a emis un comunicat de presă prin care anunță că la data de 17 ianuarie 2019, expiră perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”. În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Situația întreprinderilor care nu și-au schimbat obiectul de activitate poate fi găsită aici: https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

Știri despre: , , ,