Polițiștii vrânceni, alături de bicicliști, în cadrul turului ciclist ,,Noaptea Muzeelor…pe bicicletă”

Sursa foto:europafm.ro
Sursa foto:europafm.ro

Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea organizează astăzi, cea de-a IV-a ediție a Turului ciclist ”Noaptea muzeelor…pe bicicletă”. Evenimentul, care va începe la ora 15.00 și se va încheia în jurul orelor 21.30,  va avea ca punctul de întâlnire Muzeul de Istorie, Bulevardul Gării, nr.1, din municipiul Focșani. La Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” va avea loc un recital de muzică camerală, urmând ca, începând cu ora 19.30, bicicliștii să revină către municipiul Focșani. Poliţiștii rutieri se vor afla alături de biciclişti pe toată durata deplasării, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, precum și pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe traseu. De asemenea, printre bicicliști vor fi și polițiști vrânceni pasionați de ciclism. Așadar, dacă eşti pasionat de mersul cu bicicleta, ești așteptat echipat regulamentar pentru a transmite tuturor mesajul: ALEGE VIAȚA! BICICIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC! Polițiștii vrânceni fac și unele recomandări șoferilor:

  • –  să respecte semnalele polițiștilor rutieri;
  • – la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;
  • – să adopte o manieră prudentă de conducere

De asemenea, pietonilor le este recomandat să circule numai pe trotuar și să traverseze prin locurile semnalizate corespunzător.Pentru ca deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, bicicliștilor le este recomandat să ţină cont de următoarele sfaturi:

  • – Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!
  • – Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante); în acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!
  • – Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!