Salvator vrâncean, desemnat ,,Pompierul de Onoare al Anului”

Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” Vrancea are misiunea de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în zona de competenţă care cuprinde judeţul, cu o suprafaţă de aproximativ 4863 kilometri pătraţi şi cu o populaţie de aproape 390 861 locuitori. Judeţul are în componenţă, din punct de vedere administrativ, 2 municipii, 3 oraşe şi 68 comune. Subunităţile ale ISU Vrancea sunt Detaşamentul de Pompieri Focşani; Secţia de Pompieri Adjud; Staţia de Pompieri Vidra; Staţia de Pompieri Panciu; Punct de Lucru Soveja și Punct de Lucru Năruja.

Pentru plutonier adjutant Cristinel Răduţă lupta cu focul este o provocare pe care o acceptă având în minte un singur scop…salvarea de vieţi atunci când totul pare pierdut. Caracterizat de calităţile devizei pompierilor militari ”Curaj şi devotament”, subofiţerul a câştigat respectul colegilor şi recunoştinţa veşnică a celor pe care i-a salvat de-a lungul a peste 18 ani de activitate.

O altă salvare excepţională a început cu un simplu apel primit la numărul unic de urgenţă 112 care anunţa un incendiu de amploare manifestat la mai multe locuinţe din localitatea Tulnici, cu pericol de extindere la vecinătăţi. Ajunşi la faţa locului, subofiţerul şi echipajul aflat în subordine au reuşit localizarea în cel mai scurt timp a flăcărilor care se manifestau violent, fiind astfel limitat pericolul propagării la alte 3 gospodării, precum şi la primăria din localitate. Datorită profesionalismului echipajului condus de plutonier adjutant Răduţă s-a evitat o adevărată tragedie, iar vieţi nevinovate au fost salvate. Meritele lui au fost recunoscute şi de conducerea IGSU, el fiind desemnat POMPIERUL DE ONOARE AL ANULUI.

Plutonierul adjutant Florin Sima este acel om pe care fiecare dintre noi am vrea să îl avem în preajmă într-o situaţie de urgenţă. În timp ce se afla în afara orelor de program, în oraşul Mărăşeşti, el a intervenit pentru salvarea unui copil de patru ani care se înecase cu o bomboană. Conştient de faptul că în astfel de situaţii trebuie să se intervină prompt şi să se aplice cu precizie manevrele de dezobstrucţie, subofiţerul a acţionat rapid pentru eliberarea căilor respiratorii ale copilului. Cunoaşterea manevrelor de prim ajutor sunt, de cele mai multe ori, gesturile care fac diferenţa şi cu ajutorul cărora victimele sunt salvate.

Știri despre: , ,