Timbru poștal dedicat preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene

Cu ocazia preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Romfilatelia – companie aflată în portofoliul său,  introduce în circulație, vineri, 04 ianuarie 2019, emisiunea de mărci poștale dedicată acestui eveniment deosebit de important pentru țara noastră. „Întâmpinăm preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene prin emiterea unui timbru dedicat acestui eveniment important privind contribuția țării noastre la evoluția proiectului european. Timbrul este simbol de țară și instrument de comunicare care te invită în lumea cunoașterii, fiind atât o componentă a brand-ului de țară, cât și a patrimoniului cultural universal.

Timbrul unește trecutul, prezentul și viitorul, fiind o mărturie a istoriei și a tot ceea ce au realizat înaintașii noștri. Am regăsit istoria în valorile Uniunii Europene, dar ne-am propus să marcăm prezentul și să conservăm identitatea românească” a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale. Pe timbrul emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 5 lei, este ilustrat logo-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene care indică o Uniune Europeană în mișcare, sigură pe sine, dinamică, dar și atașată valorilor sale.

Emisiunea de mărci poștale Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va fi disponibilă începând de astăzi, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online al Romfilateliei: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 30 timbre, minicoală de 10 timbre + 5 viniete.